Skip to main content
V Posavju 20.1° C Sobota, 27. 2024
15.11.2023
12:03
Foto: Petja Šinigoj
V soboto, 11. novembra, je Rokometni klub Krško odigral tekmo v gosteh proti močnemu nasprotniku, ekipi RD Mokerc KIG.

Obračun med RK Krško in RD Mokerc KIG končan z izenačenjem

V soboto, 11. novembra 2023, je Rokometni klub Krško odigral tekmo v gosteh proti močnemu nasprotniku, ekipi RD Mokerc KIG. Napet spopad med vodilno in drugouvrščeno ekipo na lestvici 1. B državne rokometne lige se je zaključil z izenačenim rezultatom (23:23).

Začetek tekme je bil izenačen, a nato je Mokerc prevzel vodstvo

Tekma se je začela dokaj izenačeno, a hitro je postalo jasno, da ekipa Mokerca ne bo dopustila lahkotne zmage. Gostitelji so si priigrali prednost petih golov in suvereno nadzorovali prvo polovico tekme, ki se je končala z rezultatom 14:10 v njihovo korist.

Fotogalerija (Foto: Petja Šinigoj):

Krčani se vrnejo v igro v drugem polčasu

Drugi polčas je prinesel preobrat, saj so igralci RK Krško stopili na igrišče z odločnostjo, da nadoknadijo zaostanek. Stopnjevali so pritisk, ujeli ritem in v 44. minuti izenačili rezultat. V 49. minuti so Krčani prvič na tekmi prevzeli vodstvo in bili uspešni vse do zadnje minute, ko je Nino Komat iz ekipe Mokerc v 60. minuti s svojim zadetkom priigral izenačenje (23:23). Oba moštva sta si zaslužila pohvale za srčno in vztrajno igro ter borbenost do zadnjega sodnikovega žvižga.

Fantje so kljub težavnemu nasprotniku prikazali izjemno igro. Tekma je bila odraz trdnosti ekipe in želje po uspehu, ki se je domov vrnila z novo točko in tako ostaja vodilna ekipa 1.B državne rokometne lige.

Rokometni klub Krško se zahvaljuje vsem navijačem, ki so prišli spodbujat ekipo, obenem pa vabi na naslednjo tekmo, ki bo v soboto, 18. novembra 2023, ob 19.00 v domači dvorani, kjer se bodo fantje pomerili z RK Velika Nedelja. Vabljeni!

rk krško
rokomet
šport

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja