Skip to main content
V Posavju 10° C Petek, 26. 2024
26.05.2022
14:13
Plavalčki, državno prvenstvo v paraplavanju
Foto: ŠD Plavalček
Športno društvo Plavalček se je udeležilo začetnega srečanja EDCaV, projekta, ki ga sofinancira program Erasmus Plus Evropske komisije, ki združuje 3 partnerje iz Slovenije in Hrvaške.

Usposobljenost športnih trenerjev pri delu z invalidnimi osebami

KRŠKO Cilj projekta je izboljšati usposobljenost športnih trenerjev pri delu z invalidnimi osebami ter spodbuditi udejstvovanje invalidov v športu in telesni dejavnosti. Na prvem srečanju, ki ga je gostila ena od hrvaških partneric Udruga Vere Montis iz Reke, so se partnerji na kratko predstavili in razpravljali o več temah, vključno z izvajanjem projekta, priročnikom, dejavnostmi razširjanja in izkoriščanja ter zagotavljanjem kakovosti za pravilno in nemoteno izvedbo srečanja ter projekt.

Nastal bo priročnik za plavalne trenerje o delu z invalidnimi osebami

Strokovnjaki bodo v naslednjih 12 mesecih pripravili priročnik za plavalne trenerje o delu z invalidnimi osebami in neposredno izobraževali 8 plavalnih trenerjev in 8 prostovoljcev, ki delajo z njimi. Prej omenjeni priročnik bo javno dostopen vsem plavalnim trenerjem. Projekt EDCaV sofinancira program Evropske unije Erasmus+ Sport v višini 30 tisoč evrov.

ŠD Plavalček

šd plavalček
krško
p

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja