Skip to main content
V Posavju 20.8° C Nedelja, 28. 2024
16.07.2023
08:14
Foto: Boštjan Levičar
Mladi Sven Cerjak je zabeležil zgodovinski uspeh na svetovnem prvenstvu v speedwayu, kjer je v kategoriji do 16 let s šestim mestom presegel vsa pričakovanja.

Nov uspeh mladega dirkača

Sven Cerjak je na finalni dirki svetovnega prvenstva posameznikov, v kategoriji z motorji z 250-kubičnih centimetrov (voznikov do 16. leta starosti), z desetimi točkami (2, 2, 3, 0, 3) osvojil nepredstavljivo šesto mesto. Navijaške ambicije so v švedski Malilli po 12. vožnji in sedmih osvojenih točkah bile morda že višje, vendar bodimo iskreni - gre za vrhunski, zgodovinski dosežek za krški in slovenski speedway. Na nepredvidljivi stezi je naslov svetovnega prvaka osvojil domačin Rasmus Karlsson (13 točk). Drugi je bil Poljak Maksymillian Pawelczak (12), pred lanskim svetovnim in evropskim prvakom, Dancem Mikkelom Andersenom (11 + 3).

Fotogalerija (Foto: Boštjan Levičar)

V peti vožnji "na vse ali nič"

"Po tiho sem upal vsaj na 13. mesto, zato sem neizmerno vesel za osvojeno šesto mesto v svetovni konkurenci. Proga v Malilli je specifična, saj je že ravnina nagnjena, ovinki pa še toliko bolj. V prvih dveh nastopih sem imel rahle težave pri idealni liniji vožnje. Zabeležil sem dve drugi mesti. Prišla je tretja vožnja, na papirju najtežja. Odlično sem štartal in odpeljal najboljšo vožnjo, kjer sem odvzel veliko točko tudi aktualnemu prvaku Andersenu. V četrti vožnji nismo zaradi tega na motorju ničesar spreminjali, vendar se je proga preveč posušila zaradi vmesnih padcev in ponovitev voženj. Rezultat je bila nesrečna ničla. V peti vožnji sem šel na vse ali nič. Popolnoma smo spremenil nastavitve. Slovenski selektor Gregor Arnšek je predlagal, da če že igramo poker, ga igrajmo do konca. In se je poklopilo! Odličen štart, prepričljiva vožnja in skupno šesto mesto. Žal mi je, da danes ni z nami Tomaž Klavžar, ki veliko svojega časa vlaga v nastavitve in pripravo motorja. Lepo bi bilo, da bi skupaj z njim proslavili moj uspeh. Zahvalil bi se še TDR - Tomaž Drnač Racing, za odlično pripravo in tunig agregatov. Hvala vsem, ki me podpirate in verjamete vame", je po dirki povedal Sven.

speedway
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi