Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
20.08.2021
09:08
Blaž Žitnik, RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
V Rokometnem klubu Krško še naprej marljivo sestavljajo ekipo za prihajajočo novo sezono 1. B rokometne lige. Poročali smo že, da sta se domov vrnila dva nekdanja rokometaša. No, zdaj se je še tretji.

Vratar Blaž Žitnik znova Nuklearc

KRŠKO Potem ko sta se v krško rokometno jato vrnila povratnika Marko Sintič in Patrik Glaser, so v klubu pod Sremičem uspeli v svoje vrste vrniti še eno zanimivo in poznano ime. V gol, vrata, med vratnici, na igrišče se je vrnil vratar Blaž Žitnik. Žitnik je nazadnje kot član RK Krško v zadnji prvoligaški sezoni krškega kluba, tam v sezoni 2014/2015, odigral 13 tekem. Tokrat se vrača na misijo "Vrnitev v 1. ligo".

"Prepričale so me visoke ambicije"

"Vesel sem, da sem se lahko pridružil ekipi, za kar so me prepričale visoke ambicije o napredovanju v 1. ligo," je povedal nekdanji kadetski in mladinski reprezentančni vratar. Kot dodaja, bo "vsako tekmo dal svoj maksimum. Ob tem pa tudi upam, da bo sezona potekala normalno brez korone in da nas bodo na domačih tekmah spremljali naši navijači."

Priprave RK Krško na novo sezono

Priprave začeli z zmago

Krčani so v sredo gostovali v Ivančni Gorici in na prvi pripravljalni tekmi pred novo sezono s 30:33 (13:18) premagali domačo ekipo RK Sviš Ivančna Gorica. 

Švalj, Gregorič in Janc z reprezentanco v polfinalu evropskega prvenstva

Mladi slovenski rokometaši do 19 let so si v sredo z zmago proti reprezentanci Švedske zagotovili polfinale evropskega prvenstva. V ekipi sodelujejo trije posavski rokometaši, Krčan Jure Švalj in Sevničana Mitja Janc, mlajši brat Barceloninega desnega krila Blaža Janca, ter Leon Gregorič. Janc je sicer na turnirju najboljši slovenski strelec. 

Slovenci bodo v petek ob 20. uri v Varaždinu z domačini igrali za finale evropskega prvenstva. V drugem polfinalu, dve uri in pol pred sosedskim obračunom, bodo igrali Nemci in Španci.

V novi sezoni v krškem dresu ne bodo več igrali Gašper PerkoMatic KastelicLuka Požeg, Dejan Lipej, Nik RantahToni GlogovšekDavid BanDomen Škalički, Nejc Vencelj. Kot smo že poročali, sta se Rantah in Glogovšek preselila v Dobovo.

(bš, eP)

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi