Skip to main content
V Posavju 17.9° C Sobota, 27. 2024
13.06.2023
13:41
RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
Na seji združenja klubov 1. B moške rokometne lige so izžrebali pare nove sezone. Žreb je hotel, da bo takoj v prvem krogu v Krškem tekma nekdanjih prvoligašev.

Krčani že v prvem krogu z Mariborčani

Nova rokometna sezona v 1. B moški rokometni ligi se bo s tekmo med Ajdovščino in Kočevjem pričela 9. septembra. Dan pozneje bo na sporedu še preostali šest tekem, ob 19. uri bo tekma tudi v Krškem. Žreb je odločil, da se bosta že v prvem krogu novega prvenstva pomerila lanska prvoligaša - Krško in Maribor. 

Sprememba tekmovalnega sistema

Na Rokometni zvezi so potrdili tekmovalni sistem v prihodnji - prehodni - sezoni. Tako napovedujejo, da se s trenutno sezono začenja proces zmanjševanja Lige NLB in 1. B MRL. V 1. B MRL bodo v naslednji sezoni igrali po dvokrožnem sistemu 26 krogov rednega dela brez končnice. Tekmovanje se bo začelo 9. septembra 2023 in končalo 25. oziroma 26. maja 2024.

Po rednem delu še kvalifikacijske tekme za napredovanje in izpad

Po končanem rednem delu se bodo v terminu med 1. in 7. junijem 2024 odigrale še kvalifikacijske tekme za napredovanje v Ligo NLB in za izpad v 2. DRL. Kot še izpostavljajo, bodo za izboljšanje marketinške podobe lig nadaljevali z razvojem enotnosti lige, z izboljšanjem spletnih prenosov ter dopolnitvijo protokolov pred tekmami.

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja