Skip to main content
V Posavju 21.2° C Nedelja, 28. 2024
19.02.2024
09:57
Foto: Fight Club Shony
Boksarji Fight Cluba Shony zablesteli v Mariboru: Razpotnik z debitantsko zmago, Vaš je ostal neporažen, Vanič se je boril do konca.

Uspehi taekwondoistov na tekmovanju v Mariboru

Po uspešnem nastopu taekwondoistov pretekli vikend v Zagrebu, vas z veseljem obveščamo o uspehu naših boksarjev na 1. krogu slovenske boksarske lige, ki se je v soboto, 17. februarja 2024, pod okriljem Boksarske zveze Slovenije, odvijala v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja v Mariboru, ki so se je udeležili trije naši boksarji (Izak Razpotnik, Aleks Vaš in Luka Vanič).

Izak Razpotnik je nastopil v kategoriji kadetov do 52 kg, kjer se je v svojem debitantskem boksarskem nastopu pomeril z Tianom Stanto iz Boks kluba Đuli in zabeležil svojo prvo boksarsko zmago s sodniško odločitvijo 2:1. Izak je izjemno predan boksu in njegov vsakodnevni trud je že na začetku njegove športne poti rodil sadove in ponosno bomo spremljali njegov nadaljnji razvoj.

Aleks Vaš se je pomeril v kategoriji kadetov do 57 kg, kjer se soočil s precej izkušenejšim nasprotnikom (Maik Stojnić iz BK Velenje), pokazal je velik napredek in že v uvodnih sekundah poslal nasprotnika na štetje. V vseh treh rundah je bil dominantnejši, dosledno upošteval taktična navodila in ves čas zrelo kontroliral potek dvoboja. Z zmago s soglasno sodniško odločitvijo 3:0 je dosegel že svojo peto boksarsko zmago in na domačih tleh ostaja še neporažen.

Luka Vanič je svoj boksarski krst v kategoriji do 70 kg začel zelo agresivno in obetavno, ter bil v prvi rundi boljši nasprotnik, žal pa mu je za nadaljevanje v visokem tempu borbe zmanjkalo moči in je moral Kristjanu Brumcu in BK Slovenska Bistrica priznati premoč.

Fotogalerija (Foto: Figh Club Shony):

"Vsem trem fantom izrekamo iskrene čestitke za veliko srce, ponosni smo nanje in veselimo se nadaljnjega razvoja olimpijskega boksa v Posavju. Vsem našim podpornikom se zahvaljujemo za pomoč pri zagotavljanju kritja stroškov športnega razvoja naših mladih upov," so zapisali v Fight klubu Shony.

Športni pozdrav,
Fight Club Shony

fight club shony

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja