Skip to main content
V Posavju 16° C Sobota, 27. 2024
14.11.2023
06:55
Foto: BK Pišece
Članska ekipa Badminton kluba Pišec postala zmagovalka 3. slovenske badbinton lige (SBL) za sezono 2022/2023.

Badbintonisti iz Pišec prešli v drugo državno ligo

V nedeljo, 12. novembra 2023, se je Lendavi zaključila članska slovenska badmintonska liga za sezono 2022/2023. Kljub slabšemu začetku in porazu v prvem krogu se je članska ekipa na koncu zbrala in dokaj suvereno slavila skupno zmago, ter se tako uvrstila v 2. SBL.

Za člansko ekipo so nastopili: Toni Hotko, Aljaž Ogorevc, Alen Mijatovič, Gregor Božič, Ivan Hotko, Bojan Hotko, Matija Hranilović, Vito Ivan Saganić, Laura Mataln Gerjevič, Patricija Geč, Renata Matič, Petra Hranilović, Katarina Kevo, Ana Pranić in Luna Šaban.

Najboljšo statistiko iger v nastopih med vsemi igralci v 3. SBL pa je imel Toni Hotko. Državni prvaki v 1. SBL so postali člani BK Olimpije, v 2. SBL pa so zmagovalci postali člani BK Mladosti iz Lendave.

Fotogalerija (Foto: BK Pišece):

Še druga dobra novica kluba pa je, da je kadet Mihael Škof Vrabec, ki ima sicer dvojno državljanstvo, na Hrvaškem državnem prvenstvu do 15.let v kategoriji moških dvojic osvojil tretje mesto skupaj z klubskim soigralcem Viktor Habušem. Oba igralca sta člana Zagrebškega kluba BK Medvedgrad.

Že vikend, ki prihaja pa bo za badminton v Sloveniji nekaj posebnega. V soboto bosta na sporedu kar dva množična turnirja.

V Ljubljani se bo odvijal tretji krog ADA badmintonske lige kjer je prijavljeno rekordno število 320.igralcev iz 7.držav. V Medvodah pa bo prvi turnir BZS do 15.let za novo sezono kjer se pričakuje tudi okoli 100.igralcev iz celotne Slovenije.

Na obeh turnirjih imajo veliko pričakovanje tudi igralci iz pišečkega kluba.

badminton klub pišece
šport

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja