Skip to main content
V Posavju 5.3° C Sobota, 27. 2024
27.03.2024
11:39
Foto: PK Celulozar Krško
Minuli vikend je bil v Beogradu četveroboj kadetskih in mladinskih reprezentanc Slovenije, Hrvaške, Srbije in Bosne in Hercegovine, slovenske barve je zastopala tudi plavalka PK Celulozar.

Plavalka Plavalnega kluba Celulozar Krško, kadetinja Ema Menoni je nastopila odlično, saj je v vseh treh posamičnih štartih hrbtne tehnike (50, 100 in 200 metrov) premagala celotno konkurenco ter prinesla maksimalno število točk k skupnemu seštevku, saj je bilo tekmovanje ekipnega značaja. Imela je še en posamičen štart in sicer na 400 m prosto kjer je zasedla šesto mesto, še dvakrat pa je plavala 100 m hrbtno v štafetah (4 x 100 m mešano mix, ter dekliška štafeta 4 x 100 m mešano), kjer so Slovenke zasedle dve drugi mesti.

Kadetska reprezentanca je v skupnem seštevku zasedla drugo mesto, prav tako so v skupnem šestevku kadetov in mladincev plavalci PK Celulozar Krško zasedli drugo mesto, zmagovalka je bila reprezentanca Hrvaške.

Fotogalerija (Foto: PK Celulozar Krško):

Emo čez dva tedna čaka nov reprezentančni nastop in sicer potuje v Skopje, kjer bo nastopala na Multinations Youth Meetu, ki je eno večjih tekmovanj za kadete v Evropi.

Mlajši pa so v soboto nastopali na tradicionalnem Pokalu Ježek v Ljubljani. Štirje fantje so se odrezali zelo dobro in odplavali kar nekaj odličnih rezultatov. Blestel je Jakob Račič z dvema zmagama na 50 m prosto in 50 m prsno, odličen osmi na 50 m prosto je bil Mihael Marolt, 10. mesto na 50 m hrbtno si je priplaval Matic Kožar, pohvale za osebne rekorde pa si zasluži tudi Krištof Račič.

Vir: PK Celulozar Krško

plavalni klub celulozar krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja