Skip to main content
V Posavju 11° C Petek, 26. 2024
26.09.2022
12:50
Od petka do nedelje v športni dvorani Sutinska Vrela v Zagrebu potekal 9. Li-ning youth Zagreb open turnir v badmintonu, na katerem je nastopilo 122 igralk in igralcev iz 16 evropskih držav.

Jan Hotko v Zagrebu na stopničkah

ZAGREB, HRVAŠKA Najboljše se je odrezal najmlajši član Badminton kluba Pišece Jan Hotko, ki je v kategoriji fantje dvojice do 11.let osvojil odlično drugo mesto skupaj s Sven Pahorjem BK Mladost Lendava. V igri posameznikov je Jan prav tako nastopil odlično saj je v zelo močni konkurenci zasedel 5.mesto.

Ostali člani BK Pišece so nastopili solidno, saj so po večini imeli v svojih predtekmovalnih skupinah nosilce tekmovanja. Najvišje se je uvrstil Mihael Škof Vrabec v kategoriji fantjov posamezno do 13 let na 15.mesto, tako kot Lavra Mataln Gerjevič v kategoriji deklet do 13 let. Nej Bizjan in Anej Sušin sta osvojila 22. mesto v kategoriji fantov do 15 let. To je bil eden od zadnjih mednarodnih turnirjev pod okriljem EBU. katerega so se udeležili člani kluba do konca leta.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Zdaj jih čakajo domači turnirji

Pred igralci ostajajo še domači turnirji za slovensko jakostno lestvico, veliko pa se pričakuje od državnih mladinskih prvenstev v mesecu decembru. Fante in dekleta do 13 let že naslednji vikend vikend čaka 3. turnir Badminton zveze Slovenije U-13 turnir v Lendavi.

badminton klub pišece
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi