Skip to main content
V Posavju 16° C Sobota, 27. 2024
24.07.2023
23:18
Kajakašica Naja Pinterič dvakrat srebrna na evropskem prvenstvu
Foto: Kajak kanu klub Čatež
Nov uspeh brežiškega športa. Zadnji dan evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane na Slovaškem je bilo za čateško mladinko Najo Pinterič izredno uspešen.

Kajakašica Naja Pinterič dvakrat srebrna na evropskem prvenstvu

BREŽICE Kajakašica Naja Pinterič je v finalu kanuistk z drugim mestom navdušila, uspeh pa je nato ponovila še z enim drugim mestom v finalu kajakaškega krosa. V glavnem mestu Slovaške Bratislavi je od 18. do 22. julija 2023, potekalo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in U23. Sedemnajstletna članica Kajak kanu kluba Čatež je tekmovala v treh kategorijah – kajaku, kanu in kajak krosu ter dveh moštvenih tekmah.

Za Najo je bil najsrečnejši in uspešnejši zadnji dan tekmovanja, saj se je preizkusila v svojih dveh paradnih disciplinah – kanuju in kajak krosu. Lansko razočaranje in solze žalosti so se letos spremenile v solze sreče. Varovanka Luke Žganjarja je na progi sicer naredila dotik, a je bila vožnja dovolj hitra, da se je povzpela na zmagovalne stopničke. Boljša je bila le nemška reprezentantka Neele Krech, ki je imela štiri kazenske sekunde, pred Najo pa je imela na koncu nekaj več kot dve sekundi prednosti. Na tretje mesto se je uvrstila še ena Nemka Paulina Pirro.

Fotogalerija (Foto: Kajak kanu klub Čatež):

Dve srebrni medalji

V popoldanskem delu so se na progo podali še tekmovalci in tekmovalke v kajakaškem krosu. Čatežanka Naja je izkoristila dobro formo in ponovila uspeh iz lanskega leta ter se veselila še ene srebrne kolajne. Tokrat je bila izjemno blizu tudi zlata, od zmage jo je ločilo vsega nekaj centimetrov, po ogorčenem boju s češko kajakašico Baro Galuškovo, s katero sta se borili v zadnjih zaveslajih tekme za končno zmago. Bron je pripadel Britanki Hannah Rhodes. V ekipnih vožnjah se je Naja pognala na progo kar v dveh postavah. V konkurenci kajakašic so v postavi Naja Pinterič, Ula Skok in Ema Lampič zasedle sedmo mesto, med kanuistkami pa so v postavi Naja, Ema in Asja Jug, zasedle četrto mesto. Preizkusila se je tudi med kajakašicami, kjer se je uvrstila na dvanajsto mesto.

Poletje brez počitka

Za Najo ne bo počitka, saj se bo nabirala pomembne točke na dveh mednarodnih tekmah za ICF World Ranking – v Pragi in Bratislavi, nato pa jo med 15. in 20. avgustom v Krakovu čaka še svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, kjer bomo zanjo zopet stiskali pesti.

kajak kanu klub čatež
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja