Skip to main content
V Posavju 7.9° C Petek, 26. 2024
22.07.2021
09:05
Maja Lakner in Maja Lazanski na reprezentančnih pripravah
Foto: Karate klub Brežice
V Mariboru so minuli vikend potekale priprave za širši izbor kadetske, mladinske in U21 reprezentance, ki sta se jih udeležili tudi mladi tekmovalki Karate Kluba Brežice, Maja Lakner in Maja Lazanski.

Mladi Maji na reprezentančnih pripravah

BREŽICE Maji sta stari 13 let, a že zdaj tekmujeta in trenirata s kadetsko kataško skupino, v katero spadajo karateisti med 14. in 16. letom. Na pripravah sta trenirali pod vodstvom Vilija Klanjška in Tjaše Bertoncelj. O svoji prvi izkušnji reprezentančnih priprav sta Maji spisali naslednje:

V ponedeljek, 12. 7. 2021, sva ob 7.30 prispeli v Draš center v Mariboru, kjer smo dan začeli s testiranjem za covid-19, da bi lahko brezskrbno preživeli teden na reprezentančnih pripravah. Sobe so bile lepe, a smo na žalost dobili sobo s pogledom na streho in s pokvarjenimi vrati v kopalnico. V dvorani smo postavili tatami in imeli eno uro in pol treninga. Bilo je kar naporno. Vsak dan ob 13.00 smo imeli kosilo in po kosilu smo imeli prosti čas, ki smo ga izkoristili za odhod v mesto, druženje v sobah ali v veži ter za raziskovanje okolice Draš centra. Ob 16.00 oz. ob 17.30 smo imeli popoldanski trening po uro in pol. Trener Vili naju je večkrat zadržal za kakšne pol ure. Tam naju je opozarjal na istočasnost rok in nog ter na izvajanje različnih udarcev. Delali sva kate in se posvečali posameznim stavom/delom v katah …

Po treningu smo imeli spet čas zase ali pa takoj po treningu večerjo. Treningi so bili naporni, ampak se je še kako izplačalo, saj sva zelo napredovali. Po večerji smo imeli spet prosti čas, držati smo se morali le dogovorjene ure za vrnitev v hotel. Ob jutrih smo se zbujale ob 6.45 za zajtrk ob 7.30. Dopoldanski trening smo začenjali ob 9.30, ko smo imeli trening vsi kadeti – borbaši in kataši. Trening smo začeli s pol urnim ogrevanjem, nadaljevali z kondicijskimi vajami, z vajami za udarce in kime ter z vajami za hitrost in moč rok in nog. Po vajah smo začeli delati kate. Naprej smo delali samo s spodnjim delom kimona in kratko majico, kasneje smo pa morali obleči še zgornji del kimone. Mladinci pa so začenjali treninge ob 11.00. Urniki naših treningov so bili skoraj vsak dan enaki. Nekaj posebnega je bila sreda, ko smo namesto popoldanskega treninga peš odšli na Mariborsko Pohorje in se z njega spustili z Jetom (vozički).

V četrtek naju je čakal že 7. in 8. zaporedni trening. Najini telesi sta bili že pošteno utrujeni od treningov in najine mišice so občutile velik napor že ob vstajanju s postelje. Želja po uspehu in napredovanju naju je motivirala. Stisnili sva zobe in trenirali. Tokrat je bil poudarek na treningu na raznih obratih v katah. Trener Vili nama je vse podrobno razložil, kako obrat boljše narediti. Po večkratnih poskusih nama je začelo uspevati. Po treningu nas je čakalo zasluženo kosilo in počitek. Popoldanski trening je bil malo manj naporen. Opazovali in gledali sva tudi, kako delajo drugi kataši in kakšne so njihove kate, ki so stilsko drugačne od naših. Po treningu pa naju je Vili spet zadržal za vaje za spremembo ritma kate. Zvečer smo šle v mesto in si za zaključek privoščile zaslužen hamburger s pomfrijem.

V petek smo imeli še zadnja dva treninga, kjer smo vse na hitro ponovili in imeli nastope. Vsi borbaši in kataši so naju opazovali, kako vsaka posebej dela kato. Po nastopu nama sta nama trenerja Vili in Tjaša povedala napake ter naju pohvalila. Po končanem treningu sva spakirali iz sob in odšli na kosilo. Ob 17. uri pa smo zapustile Draš center in odšle domov. RADE BI SE ZAHVALILE KLUBU, KI NAMA JE TO OMOGOČIL.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Karate klub Brežice

karate klub brežice
brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Poglejte tudi