Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
13.06.2022
10:21
Slovenija : Srbija, Sikošek Šeško
Foto: M24.si / NZS
Slovenska nogometna reprezentanca je v nedeljo v polnih Stožicah reprezentanci Srbija odščipnila točko, posavska nogometaša sta začela od prve minute - Šeško je zadel v 53. minuti srečanja.

Posavska nogometaša sta se predstavila v dobri luči

LJUBLJANA Slovenski nogometaši so v nedeljo s Srbijo odigrali neodločenih 2:2 (0:2). Ob polčasu ni prav nič kazalo na takšen razplet srečanja, Srbi so bili v prvem delu boljši nasprotnik, Slovenci pa premalo odločni, povrh vsega pa so naredili še preveč napak. A v drugem polčasu je bilo vse drugače. Že v 48. minuti je Gnezda Čerin znižal na 1:2, pet minut pozneje pa je Šeško izenačil na 2:2. Gostitelji so rezultat uspeli obdržati do točka, na svoj račun v Ligi narodov pa so vpisali še drugo zaporedno točko.

Sikošek: "Drugi polčas smo odigrali vrhunsko"

"Srečanje se je dobro končalo. Na polčasu je kazalo slabše, ampak pokazali smo pravi karakter, drugi polčas smo odigrali vrhunsko. V drugem polčasu smo stopili mogoče malo višje, nismo jim pustili toliko prostora, da so imeli čas sprejeti odločitve. Bili smo bolj agresivni," je ob točki s Srbijo povedal Gregor Sikošek. Na vprašanje, kakšna so bila navodila pomočnika selektorja Boštjana Cesarja pred drugim polčas, je odgovoril, "da moramo odigrati boljše, tako kot znamo. Mislim, da smo ta navodila uspešno upoštevali." Prvi polčas bo zagotovo za v pozabo, v drugem pa so pokazali pravi karakter, dodaja "Siko".

Statistika strelca za 2:2 Benjamina Šeška:

Šeško: "Samo upati si moramo"

Strelec zadetka za izenačenje Benjamin Šeško je ob tem po koncu tekme povedal, da je ključ do uspeha "motivacija, to da se ne bojimo igrati. Včasih se mi zdi, da imamo probleme s strahom. V zadnjih dveh tekmah smo pokazali, da lahko igramo, samo upati si moramo. In lahko dosegamo velike stvari, verjamem v to."

Novinarska konferenca po tekmi s Srbijo (vir: NZS):

nogomet
radeče
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja