Skip to main content
V Posavju 16° C Sobota, 27. 2024
19.02.2024
12:40
Foto: Karate klub Brežice
V nedeljo, 18. februarja 2024, je v Velenju v Rdeči dvorani potekal eden največjih mednarodnih turnirjev v karateju na tem področju. Sodelovalo je 648 tekmovalcev iz 88-ih klubov in osmih držav.

Karate klub Brežice zasedel odlično drugo mesto

Karate klub Brežice je zastopala 14-članska ekipa katašev, ki je osvojila 4 zlata, 2 srebrne in 5 bronastih odličij. Na tem vse bolj prestižnem turnirju, ki je bil za slovenske kataše tudi izborna tekma za največja svetovna tekmovanja, so za Brežičane zmagali Maja Lazanski, Luka Cicvarić, Gašper Štern in Gaja Štern. Karate klub Brežice pa je v skupnem seštevku kat na koncu osvojil vrhunsko 2. mesto med vsemi 88-imi klubi.

Najprej sta v kategoriji kate najmlajše (U8, 8-6 kyu) nastopili dvojčici Amelie May in Evelyn Joy Žičkar. Obe sta osvojili bronasti odličji, več poguma pa je tokrat pokazala Evelyn Joy. Obe skupaj z Gajo Štern predstavljata res svetlo prihodnost kluba. Gaja Štern je tekmovala v absolutni kategoriji najmlajših (U8) in v treh kolih suvereno osvojila prvo zlato odličje za Brežičane. Gaja je izjemna mlada tekmovalka z neverjetno koncentracijo in velikim talentom.

V kategoriji kate malčice U10 (8-6 kyu) je zelo energično nastopila Mia Kajtna in v treh kolih osvojila bronasto odličje. V absolutni kategoriji malčic U10 pa je Eva Strgar v štirih kolih z za las izgubljenim polfinalom na koncu osvojila 3. mesto in prav tako bronasto odličje. V ekipnem nastopu so Mia, Eva in Gaja osvojile še eno bronasto odličje.

Sofia Popijač je tekmovala v absolutni kategoriji deklic (U12). Po dveh zmagah in dveh porazih je osvojila 5. mesto, kljub temu pa navdušila s svojimi odličnimi izvedbami med večino starejših kolegic in upravičeno potrdila status slovenske reprezentantke. Med dečki (U12) sta tekmovala Niko Cicvarić in Gašper Štern. Kot člana otroške reprezentance Slovenije sta oba nastopila zelo natančno in eksplozivno ter pokazala velik napredek pri izvedbi kat. Tokrat je imel več uspeha Gašper, ki je po štirih kolih osvojil peto mesto, kasneje pa svoj uspeh nadgradil v starejši kategoriji mlajših kadetov (U14, 8-3 kyu), kjer je s svojimi izvedbami šolskih kat premagal prav vse konkurente in gladko zmagal ter kot drugi Brežičan osvojil zlato odličje.

Kim Kerin je tekmovala v absolutni kategoriji mlajših kadetinj. V prvem kolu je izgubila proti kasnejši zmagovalki Miljatović Andjeli, v repasažu pa s kato Shi Shochin osvojila 7. mesto. Aria Zofič, Angelika Li Žičkar in Sinja Bončina so nastopile v kategoriji mlajših kadetinj (8-3 kyu). V posamični konkurenci je bila najbolj uspešna Angelika, ki je v repasažu osvojila 5. mesto, Sinja je bila sedma, Aria pa je imela tokrat smolo z žrebom in kljub odlični pripravljenosti ni uspela priti v repasaž. Vse štiri mlajše kadetinje so odlično nastopile tudi v ekipni konkurenci in v treh kolih osvojile srebrno odličje.

Naš najboljši tekmovalec Luka Cicvarić je nastopil v svoji kategoriji kadeti in hkrati tudi v kategoriji starejših mladincev. Obe številčno močni kategoriji sta potekali sočasno na dveh tatamijih, tako da je Luka delal kato za kato in pokazal izjemno kondicijo in koncentracijo. Med kadeti je suvereno zmagal z vrhunskimi izvedbami kat Pachu, Anan, Suparimpei in Anan Dai, med mladinci pa je najprej dvakrat zmagal, v četrtfinalu pa za las po nekoliko sporni sodniški odločitvi izgubil in ni dobil priložnosti za boj za medalje. Kljub temu je s svojimi sedmimi zaporednimi nastopi ponovno potrdil svojo vrhunskost in navdušil vse prisotne.

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Največji uspeh pa je tokrat dosegla mladinska reprezentantka Maja Lazanski. Izvajala je kate Papuren, Anan, Kururunfa in Suparimpei. Med mladinkami je izgubila le v finalu in osvojila srebrno odličje, kar pa jo je dodatno motiviralo za nastop med članicami (+ 16 let). Maja je v tej kategoriji nastopila še bolje in po sedmi izvedbi kat na tem tekmovanju suvereno premagala prav vse nasprotnice ter osvojila četrto zmago in zlato odličje za KK Brežice. Oba z Luko sta tudi na tej tekmi dokazala, da sodita na sam vrh slovenskih katašev in sta vsem mlajšim velika vzornika, na katera smo zelo ponosni. Brežiški kataši so tako ponovno dokazali, da zmagujejo v vseh kategorijah, od najmlajših do članskih. Maja Lazanski že naslednji vikend tekmuje z člansko reprezentanco na Balkanskem prvenstvu v Podgorici.

Trenerji Christian Kajtna, Andrejka Dvornik in Metka Galič, ki so spremljali tekmovalce v Velenju, so bili s prikazanim znanjem svojih varovancev zelo zadovoljni, saj kaže na res dobro delo in organiziranost v klubu. Hkrati se zahvaljujemo vsem staršem in podpornikom za izkazano zaupanje in redno spremstvo in spodbudo na tekmovanjih.

karate klub brežice
šport

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja