Skip to main content
V Posavju 16.8° C Četrtek, 2. 2024
02.10.2023
09:40
Foto: BK Pišece
3. brežiški težavnostni kolesarski vzpon s startom pri piceriji Petrišič in ciljem na pri Kerinovem spomeniku na 600 m nadmorske višine.

Tretji brežiški težavnostni kolesarski vzpon 2023

Badminton klub Pišece je v nedeljo, 1. oktobra 2023, organiziral že tretji brežiški težavnostni kolesarski vzpon. Start je bil že tradicionalno pri piceriji Petrišič v Dednji vasi, ki se nahaja na približno 200 metrih nadmorske višine. Cilj pa je bil na eni od najvišjih asfaltiranih poti v občini Brežice, pri Kerinovem spomeniku, na 600 metrih nadmorske višine. Celotna pot je dolga pet in pol kilometrov in ima povprečni naklon 9 % .Gre za enega najtežjih kolesarskih kratkih vzponov, saj na določenih segmentih pride tudi do 25 % naklona. Kljub temu, da je bilo moč čez celoten teden preko aplikacije Strava odpeljati vzpon, ter se tako vpisati na dirko, se je v nedeljo zbralo lepo število kolesarjev, ki so se želeli pomeriti med sabo v živo.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

Številčna udeležba

Najhitrejši v absolutni kategoriji je bil Ivan Hotko z rezultatom 19 minut in 40 sekund, takoj za njim je bil Mitja Radej. Najhitrejša med dekleti je bila Vesna Alegro Baznik, ki je bila tudi tretja v absolutni konkurenci. Med mlajšimi kolesarji je zmago slavil Jan Hotko, medtem ko je med seniorji zmago slavil Drago Cizelj. "Badminton klub Pišece se ob tej priložnosti zahvaljujejo PGD Pišece za pomoč pri organizaciji takšnega tekmovanja ter seveda vsem sponzorjem in donatorjem".

Vidimo se naslednje leto na 4. brežiškem težavnostnem kolesarskem vzponu 2024.
Badminton klub Pišece

brežice
kolesarstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja