Skip to main content
V Posavju 19.4° C Četrtek, 2. 2024
17.08.2023
13:41
Stanko Verstovšek
Foto: ePosavje.com
Trikratni evropski prvak v vožnji s kolesom v 24 urah Stanko Verstovšek v soboto pripravlja dobrodelno kolesarjenje. Vožnje se lahko udeležite tudi sami, v nadaljevanju nekaj več informacij.

Dobrodelno kolesarjenje

KRŠKO Posavski kolesarski rojak Stanko Verstovšek v soboto pripravlja dobrodelni dogodek, dobrodelno kolesarjenje. Kot pravi, bo vsakdo izmed udeležencev vožnje po svojih močeh prispeval nekaj sredstev, zbrana finančna sredstva pa bodo namenili družini Krebs iz Ljubnega ob Savinji, ki so v minulih poplavah izgubili hišo - oziroma popolnoma vse. "Vem, da je pomoči potreben marsikdo, vendar pa se je bilo potrebno za nekaj, oziroma za nekoga odločiti in po predhodnih preverbah vem, da bodo sredstva odšla v roke dobrim in pomoči nujno potrebnim ljudem," pravi Verstovšek.

Štart v soboto ob 9. uri v Radečah

S kolesarjenjem bodo v soboto, 19. avgusta, pričeli ob 9. uri na parkirišču pred železniško postajo v Radečah. Kot načrtujejo, bo trasa potekala čez kraje Radeče - Sevnica - Brestanica - Podsreda - Kozje - Šentjur - Planina - Sevnica - Radeče, Dolžina trase je približno 100 kilometrov s 1000 višinskimi metri. Tempo kolesarjenja bo pogovorni, na vrhu vzponov se bodo kolesarji počakali drug na drugega.

kolesarstvo

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja