Skip to main content
V Posavju 13.7° C Petek, 26. 2024
11.06.2021
22:24
Mohorič, Dirka po Sloveniji, Krško - Sremič
Foto: ePosavje.com
Se še spomnete, ko smo v začetku tedna zapisali nekaj besed o treningu Mateja Mohoriča v Posavju? Ko je dvakrat skočil na Srem'č in potem za hec še malo na Bohor? No, zdaj imamo podatke iz dirke.

Podatki s posavske etape razkrivajo marsikaj

KRŠKO Na spletnem servisu Strava, kjer uporabniki beležijo rezultate določenih (tudi) kolesarskih aktivnosti, glavna slovenska kolesarja na Dirki po Sloveniji Tadej Pogačar in Matej Mohorič pridno objavljata rezultate in statistične podatke z etape. Številke s tokratne posavske etape razkrivajo marsikaj in prav je, da si jih pogledamo podrobneje.

SREM'Č Preden se zapodimo v ostale številke s petkove etape poglejmo na vzpon iz Anž na Sremič. Prejšnji petek je Mohorič dvakrat odpeljal omenjeni odsek. V prvem poskusu je s časom 13:25 za deset sekund popravil dotedanji rekord tega dela ceste. Po spustu na Zdole in zadnjem delu etape prek Pohanc in Dolenje vasi do Krškega je nato na Sremič skočil še enkrat. V drugo je rekord popravil na 10:41. 

To je bilo pred tednom dni. In ko je dirka, je dirka. Gre zares! Na posavski etapi je Mohorič omenjeni odsek odpeljal s časom 9:49, tako za skoraj minuto popravil rekod izpred sedmih dni. Pa še ni bil najhitrejši, Javier Romo Oliver se je namreč v tem segmentu med Anžami in Grmado s povprečno hitrostjo 25,8 km/h vzpel še 9 sekund hitreje. Mohorič je ta segment odpeljal s povprečno hitrostjo 25,4 km/h.

S Sremiča je letelo z atomsko hitrostjo. Na spustu iz gozda pred vasjo Sremič je šlo najhitreje 73,1 km/h in tik pred vstopom na Sremiško cesto je pokazalo tudi 68,4 km/h.

92,2 KM/H Kakor lahko prečitamo iz podatkov, so si fantje dali duška na spustu iz Svete gore (Bizeljska vas) proti Bistrici ob Sotli, kjer so vsi po vrsti zabeležili najvišje hitrosti v etapi. Mohoriču je na števcu največ pokazalo 92,2 km/h, njegovemu klubskemu tovarišu Janu Tratniku pa okroglih 90,0 km/h. Precej je letelo tudi z Zdol pri Zgornji Pohanci, kjer je Mohorič zabeležil najvišjo hitrost 84,2 km/h. Slabih 5 kilometrov na uro manj mu je pokazalo pri spustu z Rake proti Smedniku. Pa še vedno divjih 79,6 km/h.

Krško, dirka

KAKO JE LETELO ČEZ KRŠKO? Od Križaja do Drnovega so si ubežniki prikolesarili nekaj prednosti, razlika je bila večja, nižja pa hitrost v glavnini. Mohorič je ravninski del etape po Krškem polju odpeljal s povprečnih 42,9 km/h. In bolj kot so se bližali Krškemu, hitreje je šlo. Cesto krških žrtev so odpedalirali s povprečnih 52,8 km/h v nogah.

Ko smo pri srčnem utripu, mu je pulzmeter najvišjega (184) pokazal v ciljnem šprintu, ko je svoje noge pognal do 1.120 W moči. Za en utrip manj mu je pokazalo tik pod vrhom Grmade, ko so izmučeni po 148,7 kilometrih kolesarjenje vendarle priplezali na krški sveti hrib.

(eP)

kolesarstvo
krško
dirka po sloveniji

Pridružite se nam

Poglejte tudi