Skip to main content
V Posavju 10.8° C Sobota, 4. 2024
23.08.2023
21:56
Leja in Nika Glojnarič
Foto: Zsis.si in Peter Kastelic/AZS
Torek, 22. avgust 2023, je nov datum v zgodovini posavske atletike. Nika Glojnarič je prvič nastopila na svetovnem prvenstvu, sestra Leja se veseli naslova evropske prvakinje in svetovnega rekorda.

Sestri Glojnarič na evropskem in svetovnem prvenstvu

Leja Glojnarič evropska prvakinja v mnogoboju - s svetovnim rekordom

V poljskem Szczecinu do konca tega tedna dni poteka 11. evropsko prvenstvo gluhih v atletiki. 20-letna Brežičanka Leja Glojnarič je v mnogoboju premagala vso konkurenco, naslova svetovne prvakinje se je veselila z novim svetovnim rekordom - nov rekord je 5085 točk. Uspeh je dopolnila že v dopoldanskem teku na 100m na visokih ovirah, kjer je osvojila srebrno medaljo. Do konca prvenstva ju čakata še nastopa v skoku v daljino in skoku v višino.

Nika Glojnarič prvič na svetovnem prvenstvu

Dobrih 1000 kilometrov južneje - in precej bližje Sloveniji - pa je v torek nastopila njena sestra Nika Glojnarič. Na svetovnem prvenstvu v Budimpešti je v prvem krogu kvalifikacij teka na 100 m ovire izpadla s 35. izidom med 48 tekmovalkami, tekla je 13,13 sekunde. “Pričakovala sem boljši čas, tudi na ogrevanju in pred tekmo sem se dobro počutila. Malo sem razočarana, a so bila dekleta tokrat zelo hitra in manjka mi več izidov pod 13 sekundami. Imela sem doslej dva, a bi me izenačen osebni rekord popeljal v polfinale," je po nastopu povedala Nika.

"Cilj je nastop na olimpijskih igrah v Parizu"

Brežičanka ostaja optimistična pred nadaljevanjem kariere. "To je nova izkušnja in spodbuda za naprej. Želim se uvrstiti na dvoransko svetovno prvenstvo marca prihodnje leto, normo za evropsko prvenstvo v Rimu že imam, prav tako pa je cilj nastop na olimpijskih igrah v Parizu,” je dejala Glojnarič.

atletika
atletski klub brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice