Skip to main content
V Posavju 13.4° C Petek, 26. 2024
04.06.2021
12:45
To je pokal za zmagovalca 3. etape Dirke po Sloveniji
Grafika: ePosavje.com
Skupni zmagovalec kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo od 9. do 13. junija potekala na naših cestah, bo v roke prejel repliko Kolesa 5200, posebni pokali pa čakajo tudi na zmagovalce posameznih etap.

Pokal, ki ga bo prejel najhitrejši na posavski etapi

BREŽICE Najhitrejši na 3. etapi kolesarski Dirke po Sloveniji, ki se bo naslednji petek ob 11. uri začela v Brežicah in okrog 15.30 ure končala na Trgu Matije Gubca v Krškem, bo prejel pokal, katerega razpoznavni simbol je linija, "ki se v svojevrstnem ritmu, alternaciji, prepletanju, vitalnem gibanju, potovanju in raziskovanju, splete in poveže v krožno, točkovno obliko. Ta sledi likovni formi simbola energije – atoma, a se od njega toliko odmakne, da lahko interpretacija zajame tudi simbole cveta, detajlov iz krške arhitekture, hribovito pokrajino, Savo, pohodne poti, kolesarske poti, ipd."

11. junija med Brežicami, Kozjem, Sevnico, Kostanjevico in Krškim

Kot pravijo organizatorji dirke, "se beseda energija pomensko nanaša na proizvodnjo, po kateri je mesto poznano, in na vitalnost, ki jo čutimo v sebi, ko dobro razpoloženi odkrivamo nekaj novega in pozitivno naravnani iščemo športna ali kulturna doživetja. Slogan obenem subtilno, vendar povsem jasno sporoča, da je ravno mesto Krško tisto, ki svojim prebivalcem in obiskovalcem omogoča in ponuja občutenje te izjemne življenjske moči, ki jo prinašajo pozitivne izkušnje in skrb za bogatenje posameznika."

Predstavimo Posavje svetu!

V petek, 11. junija, na posavskih cestah

Kolesarsko dirko po Sloveniji bodo v neposrednem prenosu prenašali na TV Slovenija 2 in Eurosportu. Posavce vseh starosti vabimo, da predstavimo Posavje svetu, kot je prav in se spodobi. Pripravljate na vašem ovinku kakšno presenečenje? Na info@eposavje.com zbiramo vaše ideje in lokacije dogodkov, da jih bomo lahko posredovali naprej pripravljalcem televizijskega prenosa. 

Enostavno: Fotkaš, posnameš, pošlješ

Na sam dan dirke nam lahko v naše elektronske nabiralnike (naj bo prek elektronske pošte ali zasebnih sporočil na Facebooku, Twitterju ali Instagramu) pošljete fotografije in videoposnetke ter tako sodelujete pri sooblikovanju največje zbirke multimedijskega gradiva s tretje etape Dirke po Sloveniji.

(eP)

dirka po sloveniji
kolesarstvo
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Poglejte tudi